Veelzijdig Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is een middelgrote stad met een enorme veelzijdigheid. Tussen het Bospark en Park Zegersloot, tussen het Archeon en Avifauna, ligt het centrum van de stad met zijn vele winkels, horecagelegenheden en de fijne terrassen. Ook cultuur is er volop aanwezig: van de vele ateliers en de kunstuitleen tot aan Theater Castellum, het Productiehuis en het Parkfilmhuis. Voor een gezellige avond hoeft u de stad niet uit; bij een loungebar, wijnbar, restaurant of één van de cafés kunt u lekker borrelen of uitgebreid dineren.

Midden in het Groene Hart
Alphen aan den Rijn ligt in het Groene Hart. In de directe omgeving zijn dan ook weidse landschappen en mooie parken te vinden. Diverse fiets-, wandel- en vaarroutes doorkruisen het Groene Hart. Een prima startpunt dus voor uw ontdekkingstocht door de omgeving.

Alles binnen handbereik
Alphen aan den Rijn heeft een hoog voorzieningenaanbod. In de woonwijk Kerk en Zanen ligt het winkelcentrum De Atlas met een uitgebreid winkelaanbod voor de dagelijkse boodschappen. Het centrum van Alphen aan den Rijn biedt u een heel gevarieerd winkelaanbod en gezellige restaurants met terrassen. Huisartsen- en tandartsenpraktijken zijn goed vertegenwoordigd en het Alrijne Ziekenhuis, locatie Alphen aan den Rijn, is een goed streekziekenhuis voor dagbehandelingen. Houdt u van sporten? Alphen aan den Rijn biedt u vele sportscholen, het grote sportpark Zegersloot met onder meer hockey- en voetbalvelden, het Heempark met de 27-holes golfbaan Zeegersloot en de Zegerplas: ‘het meer’ waar u kunt zeilen, surfen, varen en zelfs kunt duiken.

Uitstekend bereikbaar
Appartementengebouw Le Coupé is gelegen aan de Aziëlaan, in de woonwijk Kerk en Zanen. Een bijzonder stukje Alphen aan den Rijn, nabij het centrum van de stad en op een paar minuten lopen van het trein- en het busstation. Vanaf station Alphen aan de Rijn zijn er uitstekende treinverbindingen richting Leiden, Gouda, Utrecht en onder meer een directe busverbinding naar Schiphol. Maar ook met eigen vervoer is de stad goed bereikbaar. Via de provinciale wegen N207 en de N11 en vervolgens de A4 en A12 zijn dorpen en steden in de Randstad uitstekend bereikbaar. In 20 tot 30 minuten bent u met de auto in Utrecht, Den Haag, Rotterdam of op Schiphol.